Feeds:
Posts
Comments

Archive for March, 2010

Berikut adalah sedikit laporan bergambar sepanjang kejohanan Bola Sepak 9 Sebelah MAIS pada 27 Mac 2010 di Stadium Mini Shah Alam yang lalu. Nanti kitorang akan update info lagi tentang perlawanan ini.

Gambar oleh stylo jurufoto Acaii Jawe. Gambar menggunakan kamera D90 + 80-200mm + 10-20mm terus dari kamera. Dikarang dan ditulis oleh Awe.


Pemain, jurulatih dan pengurus sebelum bertarung
Senaman ala poco-poco
Bekalan untuk para pemain….panas hari tu
Pengurus Besar LZS dan En Zahar turut turun padang memberi sokongan
Perlawanan pertama menentang Jami’ah (B) :┬áLZS 0 – Jami’ah 0
Kapten buat post mortem untuk perlawanan pertama
Striker team star MAIS B yang tak lepas peringkat kumpulan ­čÖé
MAIS (B) lawan PITAS (A). MAIS kalah 1-3
Aksi PAID Hulu Langat lawan PITAS (B)
Perlawanan kedua LEZAS lawan PAID Petaling
Aksi yang tak patut ditiru…jatuh sendiri
Muka gembira menang 3-0 ngan PAID Petaling
Acara wajib sebelum masuk padang…main nyet-nyet semut
Cubaan merampas bola oleh Topek dan Anas LZS lawan PAID Hulu S’gor
Free kick yang berjaya dihalang oleh LEZAS
Lambungan manja yang hampeh..oleh Awe
6 lawan 1..pun masih tak dapat….mujur bola lepas palang
Lagi aksi mengepong pihak lawan macam Shaolin Soccer
PITAS (A) lawan Perkasa Duvoh (NGO Sabah)
Kapten keletihan menjerit dalam padang setelah  kalah 1-o ngan PAID Hulu Selangor
Pasukan-pasukan bersiap-siap untuk perlawanan seterusnya
Menunggu giliran perlawanan ke empat
Sesi memanjangkan kaki…..padahal lutut yang sakit
Bergambar sebelum menang ke suku akhir ngan MAIS (A)
Meraikan gol tunggal perlawanan oleh Topek
Helmi yang masih berbisa…menggelecek
Topek menunjukkan aksi di atas par hari tu
Gelecekan oleh pengantin baru…DAUS
Jangan pandang kepala…rosak mata
Aksi perlawanan suku akhir menentang PITAs (A)
Imam Fikrie cuba membaca gerakan lawan dari luar padang
Aksi-aksi sebelum gawang LEZAS dibolos
Fazli menunggu untuk menyelamatkan keadaan
Tetapi kena jugak sebijik separuh masa perama
LEZAS terus digasak oleh pelajar TAHFIZ
Peraduan teka bola menyelit…..anda nampak bola di mana..
Gol kedua hasil rembatan kencang pihak lawan….LZS 0 – PITAS 3
Bekas penyerang LZS…..cikgu┬áUjang
Pose ahli sukan bersama Bahdin….turut turun memberi sokongan

Keputusan perlawanan LEZAS F.C berjaya melangkah ke peringkat suku akhir dari 20 pasukan yang bertanding. Kejohanan ini berjaya mencungkil bakat2 terpendam ustaz2 dari institusi2 agama yang bukan sahaja hebat berdakwah tetapi jugak hebat di padang.

Semoga kejohanan ini akan menjadi satu medan menjalinkan silatulrahim antara semua yang terlibat. Insyallah LEZAS F.C akan turun lagi untuk edisi akan datang.

Terima kasih kepada pemain yang berkorban tenaga dan masa hari tu.Terima kasih kepada yang turun menyokong secara langsung atau secara tidak langsung. Sekian.

Nota: tunggu kejohanan Futsal dan Bola Jaring 2010 LZS yang pasti panasss pada 17 April 2010.

Read Full Post »

Assalamualaikum wbt.

Kat sini aku sertakan beberapa keping gambar sesi latihan terakhir sebelum kitorang turun dalam tournament esok. Latihan bermula seawal 8 pagi dan berakhir 11 pagi.

Terima kasih kepada wakil pengurusan LZS, En Zahar Kadiron yang sudi turun memberi semangat dan kata-kata perangsang kepada kitorang semua. Pastu belanje kitorang lunch selepas tu, hehe. Kat bawah ada senarai player yang confirm akan main esok selepas beberapa pemain injured.

Semua gambar ni adalah dari kamera D80+17-50 tamron. Gambar diambil oleh banyak tangan yang pegang kamera aku tu,hehe. Layan gambar dulu.


Walaupun ada tanda amaran ni tapi semua tak reti baca, keke


Kasut aku dan bola LEZAS, hehe


Zaidi berusaha bersungguh2 merampas bola dalam permainan ‘ayam mengayam’


Awe pemalas nak kejar bola,haha


Hj Razak antara orang harapan kitorang esok. Datang dari Sungai Besar sanggup turun ni!!


Mintak2 topek boleh perform baik esok..:)


Keeper kitorang fazli muji yang masih malu2..Anak dah ramai nih,hehe


Percubaan menyelamatkan bola dan menjaringkan gol


Kata2 perangsang dan nasihat dari En Zahar ­čÖé


Khusyuk bercerita dan mengatur strategi katanya..padahal cerita pasal kereta.


Lagi player yang keletihan,hehe


Aktiviti paling best harini..:) Makan di Ani Sup Utara, Seksyen 9. En Zahar Blanje, horaayy!!


Muka orang lapar ngan orang yang blanje makan, haha


Nasi dan sup ayam aku punye..:)


Tambah ngan air bandung cincau..

Ok kawan2, ni senarai nama pasukan yang akan bermain esok. Nama diberikan oleh pengurus pasukan kita ni En Sabri TJ :

1. FAdzli Muji
2. Zakuan Hassan
3. Mohd Anas Mizan
4. Helmi Damanhuri
5. Khairul Azhan
6. Hafizul Rahmat
7. Taufiq M.Saad
8. Firdaus Fuan
9. Abdul Razak Razali
10. Abdul Aziz Kasim
11. Khairul Izwan Bakeri
12. Amir Afham Ariffin

Nama tersebut adalah nama rasmi atas kertas yang kita akan hantar. Tapi yang lain kena datang bawak but sekali esok bagi menghadapi apa juga kemungkinan dan keberangkalian esok hari..:)

Kepada seluruh warga LZS yang lain, sila doakan kami semua..Keputusan kalah dan menang tu perkara kedua, yang penting kita kena tunjukkan semangat berpasukan dan bermain bersungguh-sungguh. Selamat berusaha semua!!

Wassalam

Read Full Post »

Apa kata kapten (part 1)

MANCHESTER, England – Berikut adalah kenyataan beberapa kepten pasukan yang bertanding dalam Kejohanan Futsal LZS 2010 tidak berapa lama lagi. Nampaknya perang mulut antara mereka telah bermula. Kurang dari sebulan dari sekarang, 15 pasukan dari seluruh Negeri Selangor akan merebut kejuaraan yang paling berprestij di seluruh LZS. Kejohanan Futsal Tahunan Kali ke 5 ­čÖé

Kepten Jabatan Dakwah Kutipan

Kapten pasukan JDK, Wira Rio atau gelarannya KAPTEN BOLEH berkata, saingan tiga penjuru perebutan Piala Pengerusi LZS tahun ini lebih bermakna buat JDK , jika mereka mengekalkan prestasi dan kesihatan seperti musim lalu. JDK cuma tewas dengan penentuan panalti dan lambungan syiling kepada musuh tradisi, JPTM dan Klang F.C, tahun lalu. “Tahun ini kami akan lebihkan latihan lambungan syiling” kata kapten BOLEH.

Kepten Daerah Gombak

Satu lagi calon juara, GOMBAK F.C, yakin mereka akan berpeluang ke FINAL lagi tahun ini jika peraturan lambungan syiling masih dipraktikkan. “Kami mempertaruhkan nasib dan tuah badan yang semakin ber’kembang’ ni untuk menang” kata kapten pasukan Hisam Gourlini Soei.

Kepten Daerah Petaling
Tukang Tambah Daerah Petaling

“Petaling F.C yang menghantar 2 pasukan tahun ini berharap dapat menebus kembali kesilapan percaturan taktik catur musim lalu” ujar kapten nya Syeik Syukri Al Subangi. “Kami akan menukar taktik DAM AJi pula musim ni” tambah beliau. “Ini bermakna, kejuaraan bakal┬ádalam gengaman kami” masih lagi menokok tambah oleh Zaidi Zaidan.

Kepten Wilayah Utara

”Penentuan kejuaraan musim ini mungkin antara yang paling mendebarkan, berbanding beberapa tahun lalu. ”Tiga pasukan masih bersaing untuk kejuaraan kali ini. Ia sesuatu yang amat menarik buat peminat serta pemerhati yang berkecuali. ‘Namun, kami hanya mahu berada di tangga teratas. Itu sasaran tunggal kami,” kata┬áPak Ji ┬áRazak Sung ┬ákapten Utara F.C.

Pemain Harapan Daerah Hulu Langat
Kepten Pasukan Daerah Hulu Langat

Pemain tengah Kajang ┬áSelatan,┬áFirdaus Torreh┬ásemakin melonjakkan nama sebagai antara bintang Hulu Langat/Sepang United, apabila┬ásudah berjaya mendirikan rumahtangga , Ahad lalu dulu. “Kami mempertaruhkan tenaga baru dari pemain ini” ujar kapten pasukan Azhanelka aka kokong.

Kepten Jabatan Sumber Manusia

”Secara matematiknya senang sahaja. Team yang kuat mental dan fizikal akan sampai jua ke FINAL pada kejohanan FUTSAL LZS 2010 yang akan berlangsung pada 17 April ini di taman terlampau atau Extreme Park Shah Alam” kata pengarah kejohanan Annuar Manan atau Nuar HR┬áyang baru menang LTDL ( le tour the langat) baru-baru ni.

Nantikan part 2 punya versi pulok…Dari kapten2 pasukan yang lain.

Read Full Post »

Salam kepada semua pemain yang telah tersenarai namanya untuk ke kejohanan bolasepak 9 sebelah pada Sabtu, 27 Mac ini. Nama2 dibawah diminta mohon hadirkan diri.

Pengurus Pasukan : Abang Sabri TJ (ICT HQ)
Penolong Pengurus : Imam Fikrie Al-Jawi (JDK HQ)

  1. Fazli Muji (klang)
  2. Azhan (Kajang)
  3. Firdaus Fuan (Kajang)
  4. Hj Razak (Sg Besar)
  5. Faisal Rahim (ICT HQ)
  6. Taufiq (JDK PDSB)
  7. Amir Afham (ICT HQ)
  8. Helmi Damanhuri (Hulu Selangor)
  9. Irwan (JPK)
  10. Anas (ICT HQ)
  11. Hafizul A.J (Hartanah)
  12. Ambo (Awe)
  13. Zaidi Lynan (Petaling)
  14. Aziz (PDSB)

Tempat latihan ialah di padang B jalan belakang masjid Negeri Shah Alam atau jalan nak ke Muzium Shah Alam. Masa jam 8.00 pagi Khamis 25 Mac dan Jumaat 26 Mac. KD pelepasan┬ásudah dapat. Maklum. Penilaian 12 ┬ápemain akan dipilih pada 2 hari latihan nanti juga selepas 2 perlawanan frenly….


Gambar padang tempat latihan nanti…

Read Full Post »

Bismillahirrahmanirrahim

Kali ni aku nak war-warkan satu Kejohanan Amal Bola Sepak 9 Sebelah Piala Pengerusi MAIS kali ke-2 yang akan diadakan pada 27 Mac 2010 nanti. Kejohanan ini akan berlangsung di Stadium Mini Shah Alam (Berhampiran Ekstreme Park).


Poster kejohanan yang dikeluarkan oleh MAIS


Untuk makluman semua, pada tahun lepas Lembaga Zakat Selangor iaitu team kitorang telah menghantar 2 team untuk menyetai kejohanan ini. Kitorang telah mendapat NAIB JOHAN dan kalah penalti dalam Final menentang PERKIM. Gila terer, hahaha. Pada tahun ni kitorang cuma menghantar satu penyertaan sahaja memandangkan komitmen kerja dari sahabat2 lain, ceewahh. Lagipun kitorang akan adakan Kejohanan Futsal Dalaman LZS tak lama selepas kejohanan tu.

Ok, pada undian kumpulan petang tadi (18 Mac 2010 – Khamis) LZS telah menghantar Saudara Zakuan untuk mencabut undi bagi LZS. Berikut adalah keputusan Undian tersebut:

Kumpulan A = JAIS FC, MAIS Corporation FC, PERKASA DUBOH (SARAWAK), PITAS (B) – tahfiz, BPM UNITED (B)

Kumpulan B = MAIS B, PAID Hulu Langat, PERKASA, Sahabat HTAR, PITAS A

Kumpulan C = PAID Sepang, BPM UNITED A, PPIM, JAMIAH FC A, PAID Gombak FC

Kumpulan D = MAIS A, PAID Hulu Selangor, JAmiah B, LEZAS FC, PAID Petaling Jaya

Ok, ni aku taruk sekitar gambar kojohanan pada tahun lepas yang dalam simpanan aku. LZS mendapat tempat ke-2 dan bermain dalam lumpur sebab hujan lebat pada pagi tersebut, hehe. Tahun ni kalau hujan gak tak taulah camne,hehe.

Itulah pentingnya photographer dalam pertandingan2 camni. Boleh abadikan kenangan dan kalau tengok gambar boleh teringat hari kejadian berbanding hanya ingat dalam kepala otak je..:P Kalau ada gambar lagi nanti aku masukkan.


Gambar team yang masuk final aritu. Ada lagi team lagi satu tak sempat amik gambar


Gambar bersalaman. Tengoklah betapa teruknya padang ketika itu


Striker kitorang yang kejang ketika game. Ujang dah jadi cikgu sekarang ­čÖé


Abang Li player zakat yang paling veteren. dah lebih 40 tahun tapi masih hebat!!


Aku yang masih kurus tahun lepas, tahun ni dah bertambah 10 kg lagi, hahaha



Memandangkan kita takde medium lain nak borak pasal kejohanan ni, mari kita borak2 kat sini,hehe. Semoga team kita dapat mempamerkan semangat juang yang tinggi dalam kejohanan kali ni. Menang kalah tu perkara kedua yang penting kita main bersungguh-sungguh dan bersama eratkan ukhuwah sesama kita. Chaiyok2!!

UPDATE 6 petang!!
Berikut adalah nama2 player kita yang dicadangkan oleh Abang Sabri dan Awe.
1. Fadzli
2. Haji Razak
3. Firdaus Fuan
4. Azhan Kokong
5. Faisal Rahim
6. Taufik
7. Zakuan Hassan
8. Hafizul
9. Amer
10. Irwan
11. Anas
12. Helmi Damanhuri

Sekian.

Wassalam.

Read Full Post »

LZS vs PDRM

Assalamualaikum wbt.

Ini adalah perlawanan persahabatan bola sepak 11 sebelah antara Lembaga Zakat Selangor dengan IPD Polis Shah Alam Sabtu lepas, 13 Mac 2010. Perlawanan dijalankan di Padang Sekolah Wawasan USJ14, Subang Jaya. Ulasan selanjutkan akan diberikan oleh kawan2 aku nanti..:)

Semua gambar ni adalah dari kamera D90 terus tanpa editing. Layan gambar dulu.


Polis datang ngan peronda 2 biji dan ada yang bawak senapang ­čÖé


Ini adalah Ustaz Azhan aka Kokong. Hafiz 30 Juz ni ­čÖé Org paling terer.


Ngah bersiap, tengok muka semua tak bersemangat je nak lawan,haha


Sesi panas badan yang lebih kurang sesi berborak2 je


Amik gambar camni memang wajib tak kisahlah menang atau tak ­čÖé


Bersalaman sebelum memulakan game.


Bersalaman lagi, diaorang nampak fit dan pemain simpananpun ramai, huhu


Muka gembira dapat salam pengadil lagi2 Zaidi kat belakang tu, hahaha


Imam fikrie al-jawi wal gattuso fit..dari madinatul munawwarah


Tengok besar kaki dah tau sapa dapat bola, hehe


Kokong marah gila selepas ketinggalan seawal minit pertama


Antara pemain harapan kitorang yang paling byk ‘angin’


Berlari2 mengejar pemain lawan..


Walaupun bola belum sampai imam tetap jaga striker diaorang..

Ada gaya macam Ashley Cole


Taktik menjatuhkan pemain lawan kurang berjaya oleh imam


2nd half masih gembira walaupun ketinggalan 2-0


Teknik Imbangan BackHill yang ‘hampir jadi’


Zakuan yang membawa bola konon macam gaya pro..


Topek dengan percubaannya yang tersasar jauh. Prestasinya di bawah par pada game tersebut


Cuba menggelek pemain lawan

Striker kitorang anas yang dikawal ketat, dapat umpan untuk goal kedua kitorang

Masing2 takut kena bola sampai jaga….masing2

Perlawanan berkesudahan dengan LZS 2 – 3 PDRM. Kitorang takde player simpanan sebab cukup2 orang,hehe. PDRM ramai gila polis bantuan. Kitorang kena main berhati2 sebab kat tepi tu ada polis bawa senapang. Kalau main kasar takut kena tembak,hehe..

Wassalam.

Read Full Post »

Permulaan baru.

Assalamulaikum wbt.

Bismillahirrahmanirrahim pembuka kata.

Dengan ini aku merasmikan blog untuk team Riang Ria LZS. Kat sini aku akan update cerita2 tentang aktivi2 kitorang selaku kakitangan Lembaga Zakat Selangor dan aktiviti luar yang kitorang jalankan. Ini bukan cerita tentang futsal je sebab aku akan update cerita tentang aktiviti2 yang kitorang jalankan termasuklah bola sepak padang, sepak takraw mau pun aktiviti bersiar-siar kita semua.

Blog ini BUKAN blog politik atau blog nak mengutuk mana2 pihak. Boleh pergi blog2 politik kalau rasa nak sembang pasal benda tu. Ini adalah untuk aktiviti riadah yang dapat mengeratkan ukhuwah sesama kita dan bukan untuk mencari perbezaan sesama kita. Jadikan medium ni salah satu cara kita kenal mengenal dan bersilaturahmi antara kita..:)

Buat masa ni aku Faisal Hj Rahim (Acaii Jawe) akan jadi Administrator blog ni bersama Zakuan Hassan. Kalau boleh aku nak lantik lebih ramai penulis untuk turut serta dalam menulis blog ni. Kalau ada perkembangan apa2 aku akan tambah kat sini je.

Sekian, Wassalam.

Acaii Jawe

Read Full Post »