Feeds:
Posts
Comments

Posts Tagged ‘Kejohanan’

Berikut adalah sedikit laporan bergambar sepanjang kejohanan Bola Sepak 9 Sebelah MAIS pada 27 Mac 2010 di Stadium Mini Shah Alam yang lalu. Nanti kitorang akan update info lagi tentang perlawanan ini.

Gambar oleh stylo jurufoto Acaii Jawe. Gambar menggunakan kamera D90 + 80-200mm + 10-20mm terus dari kamera. Dikarang dan ditulis oleh Awe.


Pemain, jurulatih dan pengurus sebelum bertarung
Senaman ala poco-poco
Bekalan untuk para pemain….panas hari tu
Pengurus Besar LZS dan En Zahar turut turun padang memberi sokongan
Perlawanan pertama menentang Jami’ah (B) :Ā LZS 0 – Jami’ah 0
Kapten buat post mortem untuk perlawanan pertama
Striker team star MAIS B yang tak lepas peringkat kumpulan šŸ™‚
MAIS (B) lawan PITAS (A). MAIS kalah 1-3
Aksi PAID Hulu Langat lawan PITAS (B)
Perlawanan kedua LEZAS lawan PAID Petaling
Aksi yang tak patut ditiru…jatuh sendiri
Muka gembira menang 3-0 ngan PAID Petaling
Acara wajib sebelum masuk padang…main nyet-nyet semut
Cubaan merampas bola oleh Topek dan Anas LZS lawan PAID Hulu S’gor
Free kick yang berjaya dihalang oleh LEZAS
Lambungan manja yang hampeh..oleh Awe
6 lawan 1..pun masih tak dapat….mujur bola lepas palang
Lagi aksi mengepong pihak lawan macam Shaolin Soccer
PITAS (A) lawan Perkasa Duvoh (NGO Sabah)
Kapten keletihan menjerit dalam padang setelah Ā kalah 1-o ngan PAID Hulu Selangor
Pasukan-pasukan bersiap-siap untuk perlawanan seterusnya
Menunggu giliran perlawanan ke empat
Sesi memanjangkan kaki…..padahal lutut yang sakit
Bergambar sebelum menang ke suku akhir ngan MAIS (A)
Meraikan gol tunggal perlawanan olehĀ Topek
Helmi yang masih berbisa…menggelecek
Topek menunjukkan aksi di atas par hari tu
Gelecekan oleh pengantin baru…DAUS
Jangan pandang kepala…rosak mata
Aksi perlawanan suku akhir menentang PITAs (A)
Imam Fikrie cuba membaca gerakan lawan dari luar padang
Aksi-aksi sebelum gawang LEZAS dibolos
Fazli menunggu untuk menyelamatkan keadaan
Tetapi kena jugak sebijik separuh masa perama
LEZAS terus digasak oleh pelajar TAHFIZ
Peraduan teka bola menyelit…..anda nampak bola di mana..
Gol kedua hasil rembatan kencang pihak lawan….LZS 0 – PITAS 3
Bekas penyerang LZS…..cikguĀ Ujang
Pose ahli sukan bersama Bahdin….turut turun memberi sokongan

Keputusan perlawanan LEZAS F.C berjaya melangkah ke peringkat suku akhir dari 20 pasukan yang bertanding. Kejohanan ini berjaya mencungkil bakat2 terpendam ustaz2 dari institusi2 agama yang bukan sahaja hebat berdakwah tetapi jugak hebat di padang.

Semoga kejohanan ini akan menjadi satu medan menjalinkan silatulrahim antara semua yang terlibat. Insyallah LEZAS F.C akan turun lagiĀ untuk edisi akan datang.

Terima kasih kepada pemain yang berkorban tenaga dan masa hari tu.Terima kasih kepada yang turun menyokong secara langsung atau secara tidak langsung. Sekian.

Nota: tunggu kejohanan Futsal dan Bola Jaring 2010 LZS yang pasti panasss pada 17 April 2010.

Advertisements

Read Full Post »

Bismillahirrahmanirrahim

Kali ni aku nak war-warkan satu Kejohanan Amal Bola Sepak 9 Sebelah Piala Pengerusi MAIS kali ke-2 yang akan diadakan pada 27 Mac 2010 nanti. Kejohanan ini akan berlangsung di Stadium Mini Shah Alam (Berhampiran Ekstreme Park).


Poster kejohanan yang dikeluarkan oleh MAIS


Untuk makluman semua, pada tahun lepas Lembaga Zakat Selangor iaitu team kitorang telah menghantar 2 team untuk menyetai kejohanan ini. Kitorang telah mendapat NAIB JOHAN dan kalah penalti dalam Final menentang PERKIM. Gila terer, hahaha. Pada tahun ni kitorang cuma menghantar satu penyertaan sahaja memandangkan komitmen kerja dari sahabat2 lain, ceewahh. Lagipun kitorang akan adakan Kejohanan Futsal Dalaman LZS tak lama selepas kejohanan tu.

Ok, pada undian kumpulan petang tadi (18 Mac 2010 – Khamis) LZS telah menghantar Saudara Zakuan untuk mencabut undi bagi LZS. Berikut adalah keputusan Undian tersebut:

Kumpulan A = JAIS FC, MAIS Corporation FC, PERKASA DUBOH (SARAWAK), PITAS (B) – tahfiz, BPM UNITED (B)

Kumpulan B = MAIS B, PAID Hulu Langat, PERKASA, Sahabat HTAR, PITAS A

Kumpulan C = PAID Sepang, BPM UNITED A, PPIM, JAMIAH FC A, PAID Gombak FC

Kumpulan D = MAIS A, PAID Hulu Selangor, JAmiah B, LEZAS FC, PAID Petaling Jaya

Ok, ni aku taruk sekitar gambar kojohanan pada tahun lepas yang dalam simpanan aku. LZS mendapat tempat ke-2 dan bermain dalam lumpur sebab hujan lebat pada pagi tersebut, hehe. Tahun ni kalau hujan gak tak taulah camne,hehe.

Itulah pentingnya photographer dalam pertandingan2 camni. Boleh abadikan kenangan dan kalau tengok gambar boleh teringat hari kejadian berbanding hanya ingat dalam kepala otak je..:P Kalau ada gambar lagi nanti aku masukkan.


Gambar team yang masuk final aritu. Ada lagi team lagi satu tak sempat amik gambar


Gambar bersalaman. Tengoklah betapa teruknya padang ketika itu


Striker kitorang yang kejang ketika game. Ujang dah jadi cikgu sekarang šŸ™‚


Abang Li player zakat yang paling veteren. dah lebih 40 tahun tapi masih hebat!!


Aku yang masih kurus tahun lepas, tahun ni dah bertambah 10 kg lagi, hahaha



Memandangkan kita takde medium lain nak borak pasal kejohanan ni, mari kita borak2 kat sini,hehe. Semoga team kita dapat mempamerkan semangat juang yang tinggi dalam kejohanan kali ni. Menang kalah tu perkara kedua yang penting kita main bersungguh-sungguh dan bersama eratkan ukhuwah sesama kita. Chaiyok2!!

UPDATE 6 petang!!
Berikut adalah nama2 player kita yang dicadangkan oleh Abang Sabri dan Awe.
1. Fadzli
2. Haji Razak
3. Firdaus Fuan
4. Azhan Kokong
5. Faisal Rahim
6. Taufik
7. Zakuan Hassan
8. Hafizul
9. Amer
10. Irwan
11. Anas
12. Helmi Damanhuri

Sekian.

Wassalam.

Read Full Post »