Kursus Team Synergy Part 2 (final)

Salam semua, Rasanya dah lewat 2 minggu aku nak update kitorang punya kursus aritu. Mohon maaf sebab aku tak berkesempatan nak buat entry ni 🙂 Kali ni aku nak update hari kedua dan ketiga kursus yang best tersebut. Hari kedua kitorang main air sehari termasuk Water Rafting!! Sampai tangan kecut. Hari ketiga kitorang main merentasContinue reading “Kursus Team Synergy Part 2 (final)”

XPDC Ulu Bendul & Mendaki Gunung Angsi

Salam kawan-kawan. Hujung minggu lalu pasukan XPDC Ulu Bendul yang terdiri dari ahli KOLEZAS yang terdiri dari kalangan staf LZS telah berjaya menawan puncak Gunung Angsi dan mencatat nama LZS di atas puncak yang berketinggian 2700 kaki. XPDC yang julung-julung kali diadakan ini telah disertai oleh seramai 28 orang kakitangan. XPDC 2 hari 1 malamContinue reading “XPDC Ulu Bendul & Mendaki Gunung Angsi”

Kursus Team Synergy, Gopeng Part 1

Salam kawan2 semua, Dah lama aku tak menulis apa2 kat sini 🙂 Pada weekend lepas ni 18/19 Jun 2011, ada 2 program menarik yang dijalankan oleh kakitangan LZS. Pertama ada kursus Team Synergy di Gopeng dan aktiviti pendakian Gunung Angsi di Ulu Bendul. Tahniah kepada semua yang terlibat dalam aktiviti outdoor seperti ini. Diharapkan denganContinue reading “Kursus Team Synergy, Gopeng Part 1”

Cetusan Foto CEO: Sukan MAIS

Salam kawan-kawan, dilampirkan beberapa keping foto dari lensa CEO kita masa sukan MAIS hari tu. Terima kasih En Izam sebab bagi sumber-sumber untuk menambahkan keceriaan blog kami ni. Kalau ada gambar-gambar aktiviti lain macam kursus atau apa-apa aktiviti kami alu-alukan untuk dipaparkan kat sini. Kepada kawan-kawan lain pun dialu-alukan menyumbang sumber gambar dan berita diContinue reading “Cetusan Foto CEO: Sukan MAIS”

Memilih kasut mendaki

Aku petik info ini dalam satu blog Korang boleh dapatkan tips dan banyak petua kat sini. Layan info di bawah. Thanks kepada bebudak BKG (budak kaki gunung). Kasut Mendaki (lihat link blog ini) Kasut Getah / Adidas Kampung ↑ Kasut ‘outdoor’ Timberland ↑ Kasut ‘outdoor’ Hi-Tec ↑ Mungkin ada di antara pendaki-pendaki baru atau ‘beginner’Continue reading “Memilih kasut mendaki”

XPDC Ulu Bendul

Salam kepada semua peserta XPDC Ulu Bendul pada tarikkh 18 dan 19 Jun ini. Di Sini disertakan aktiviti sepanjang kita berada di sana beserta gambar-gambar yang diambil sekitar Ulu Bendul dan kawasan penginapan kita nanti. Kepada peserta dikenakan bayaran penyertaan sebanyak RM25. Lihat dulu tentatif di bawah dan layan gambar-gambar. Nanti dah naik Gunung AngsiContinue reading “XPDC Ulu Bendul”