Piala Milik Pasukan Mana?

Salam, dipaparkan info ringkas keputusan perlawanan kejohanan futsal dan bola jaring 2010 yang telah berlangsung di Extreme Park, Shah Alam pada 17 April yang lalu. Penting kepada yang balik awal dan yang tak dapat datang pada hari tersebut. Ulasan dan berita teperinci akan dipaparkan dalam masa yang terdekat. Layan gambar piala yang telah ada tuanContinue reading “Piala Milik Pasukan Mana?”

Ucapan Syabas dan Tahniah Dari GM

Salam sahabat-sahabat yang menunggu-nunggu berita terkini dari blog riang-ria ini. Insyallah selepas ni lebih banyak entry dan gambar kejohanan akan menyusul. Kawan-kawan yang ingin berkongsi artikel juga boleh e-mailkan kepada saya zakuan@e-zakat.com.my dan faisal@e-zakat.com.my. Sedikit ucapan ringkas dari En Mat kami paparkan sekali lagi di blog ini untuk tatapan kita semua sebagai pembuka entry suka-dukaContinue reading “Ucapan Syabas dan Tahniah Dari GM”

Kata-Kata Perangsang Terakhir dari JDK

Mula: Sabtu ini suatu hari yang dinanti-nantikan bagi team JDK, pelbagai strategi telah diatur. Tapi 7 hari berturut2, masih tidak lagi serasi. Waktu kian suntuk. Aduhhhhh, Mendebarkan….. sampai ada yang ketuk meja dan hempas borang SPG memikirkan formula terbaik untuk lepasi halangan ke FINAL! Formula: Akhirnya, kami dapat juga formulanya. Tapi tak perlu nyatakan diContinue reading “Kata-Kata Perangsang Terakhir dari JDK”

Petaling pasti juara tahun ni!!

Tokyo, Japan – Walaupun misi memburu kejuaraan Piala Pengerusi LeZaS hanya akan bermula pada pagi sabtu ini, pasukan Jepun (PTLG B) dan Korea Selatan (PTLG A) telah melaungkan keazaman untuk berentap habis-habisan. *Jersi Rasmi – Pengurus Pasukan, En Saipudin menyerahkan jersi pasukan jepun kepada kaptennya, Saiful Anuar Al Bibsi. Barisan pemain-pemain kedua-dua pasukan telah menyatakanContinue reading “Petaling pasti juara tahun ni!!”

Amaran dari TEAM JDK!!

Salam semua, BERITA BAIK UNTUK TEAM LAIN, DAN JUGA BERITA BURUK… nak tahu yang mana dulu? baik ker buruk… kita mulakan BERITA BAIK dululah… BERITA BAIK UTK TEAM LAIN – dimaklumkan keeper utama JDK B (PERANCHIS!) iaitu AZLAN AZRI telah mengalami kecederaan serius ( dibaca injured) – beliau hanya akan diturunkan ketika final untuk menyelamatkanContinue reading “Amaran dari TEAM JDK!!”

Gambaran awal Piala dan hadiah Kejohanan

Salam semua kengkawan, bagi menambahkan lagi ‘aura’ kejohanan pagi sabtu nanti kami selitkan sedikit info Piala, medal dan hadiah-hadiah lain yang pasti mampu memberi lebih rangsangan kepada semua pemain untuk bersukan dan menang!! Seperti mana yang Mr Acaii dah maklumkan di dalam workplace ada beberapa lagi habuan-habuan dan cenderahati lain yang akan menanti pasukan danContinue reading “Gambaran awal Piala dan hadiah Kejohanan”

Gelanggang eXtreme Park

Salam, ramai yang bertanya macammana rupanya gelanggang kejohanan futsal dan bola jaring hari sabtu ni. Kat sini aku taruk skit spesifikasi gelanggang mengikut perkataan secara sukan la. Xtreme Park Futsal Shah Alam adalah Kompleks futsal pelbagai Kemudahan untuk keselesaan anda sekeluarga. Di lengkapi 4 buah padang jenis “Tiger Turf” dari New Zealand untuk kepuasan anda.Continue reading “Gelanggang eXtreme Park”

Sapa berani kalahkan Jepun??

PEMAIN Jepun – Petaling dijanjikan habuan melancong ke Pulau Tioman oleh penaja pasukan tersebut, Delta-Inn sekiranya berjaya membawa pulang Piala Tan Sri Pengerusi LZS sebagai perangsang sebelum melangkah ke gelanggang merebut piala idaman itu di Extreme Park, Afrika Selatan Sabtu ini. Pengurus pasukan merangkap penaja, Saipudin Samsi berkata, hadiah yang ditawarkan itu merupakan penghargaan kepadaContinue reading “Sapa berani kalahkan Jepun??”

Friendly Argentina (Klang) vs Algeria (JDK)

“TIADA ruang kepada lawan untuk meloloskan diri dan kami akan menyerap tekanan yang bakal mereka lancarkan.” Demikian tegas pemain berpengalaman Algeria-JDK, Azlan Karim menjelang perlawanan persahabatan menentang Argentina-Klang di Frenzy Futsal, malam ini. Azlan Karim yang telah beraksi tiga kejohana futsal bersama Algeria-JDK sejak 2006 berkata, pemain juga perlu mengekalkan momentum permainan yang ditunjukkan padaContinue reading “Friendly Argentina (Klang) vs Algeria (JDK)”

Semangat Pemain Bola Jaring Sudah Membara

Salam sahabat-sahabat muslimah. Ini dipaparkan sedikit gambar-gambar korang semasa berlatih dengan penuh semangat ‘ingin menang’. Tahniah la semua atas semangat yang ditunjukkan ini. Moga semangat ini terus membara dan berapi-api sampai lah hari pertandingan 17 April nanti. Yang penting jaga-jaga jangan sampai cedera teruk. Layan sedikit gambar yang diambil oleh aku yang masih belajar ambikContinue reading “Semangat Pemain Bola Jaring Sudah Membara”

Notis Mesyuarat KoLezas Bhd

Assalamulaikum kepada semua ahli Koperasi Kakitangan Lembaga Zakat Selangor Bhd atau KoLezas dan kepada sahabat-sahabat yang ingin menjadi ahli baru dijemput untuk menghadiri satu mesyuarat PENTING seperti butiran berikut; Tarikh: 15 Mei 2010 Hari: Sabtu Masa: 9.00 pagi – 1.00 tengahari Tempat: Maktab Kerjasama Malaysia, Petaling Jaya Sarapan dan makan tengahari baikkk punya. Koperasi sediakan.Continue reading “Notis Mesyuarat KoLezas Bhd”

Takraw: Libas LEZAS

Salam, untuk makluman sahabat-sahabat LEZAS dan sahabat-sahabat di luar sana yang selalu blogging kat sini pihak admin mengalu-alukan sebarang gambar, berita dan lain-lain yang berkaitan sukan, rekreasi,riadah dan yang sewaktu dengannya untuk disumbangkan di laman sembang santai ini. Jika ada kawan-kawan yang mengadakan latihan bola, futsal, bola jaring, takraw, karom, batu seremban dan lain-lain lagiContinue reading “Takraw: Libas LEZAS”

Amaran dari Wilayah Selatan!!

Salam ikhwan2 sekelian.. Poster amaran dari player2 Jerung FC Alhamdulillah tahun ini adalah tahun yang ke 3 JERUNG FC dijemput untuk sama2 berebut umpan dengan ikhwan2 yang lain dalam satu game yang gilang gamelan yang akan dadakan tidak lama lagi…dan diperhatikan dari perlawanan persahabatan yang diadakan baru2 ini menampakkan bilis2 yang tak menarik hati untukContinue reading “Amaran dari Wilayah Selatan!!”

Perang Psikologi Sudah Bermula

Pengurus JKW Akak , tampil menghangatkan perang mulut dengan jurulatih Hulu Selangor, Akak Manja ekoran isu siapa lebih layak bergelar juara Kejohanan Futsal dan Bola Jaring LZS tahun 2010. Akak ternyata berang terhadap kritikan Akak Manja yang menegaskan pasukan JKW hanya mengharapkan Arip selaku tunjang utama padahal JKW mempunyai pemain rahsia yang tidak akan didedahkan identinyaContinue reading “Perang Psikologi Sudah Bermula”