Feeds:
Posts
Comments

Archive for April, 2010

Piala Milik Pasukan Mana?

Salam, dipaparkan info ringkas keputusan perlawanan kejohanan futsal dan bola jaring 2010 yang telah berlangsung di Extreme Park, Shah Alam pada 17 April yang lalu. Penting kepada yang balik awal dan yang tak dapat datang pada hari tersebut.

Ulasan dan berita teperinci akan dipaparkan dalam masa yang terdekat.
Layan gambar piala yang telah ada tuan empunya bagi tahun pertama piala-piala ini diperkenalkan.

Tahniah kepada pasukan yang menang tahun ni. Yang tak menang bukan bererti tak kuat tapi adat pertandingan ada kalah ada menang.

Nota: maklumat pasukan bertanding

::KEJOHANAN FUTSAL::

KUMPULAN A
1. Argentina (Klang + Kuala Langat)
2. Algeria (Jabatan Dakwah Kutipan 1)
3. Italy (Kuala Selangor / Sabar Bernam)
4. Jepun (Petaling Jaya 2)
5. Campuran All Star

KUMPULAN B
1. Greece (Jabatan Pembangunan Asnaf + Baitul Hasanah)
2. Brazil (PPUAZ + AZAS 2)
3. Denmark (Gombak + Hulu Selangor)
4. Honduras (Jabatan Pentadbiran dan Teknologi Maklumat)
5. Belanda (Hulu Langat + Sepang)

KUMPULAN C
1. England (Jabatan Sumber Manusia)
2. Sepanyol (PPUAZ + AZAS 1)
3. Perancis (Jabatan Dakwah dan Kutipan 2)
4. Korea Selatan (Petaling 2)
5. Portugal (Jabatan Pembangunan Korporat + Pejabat Pengurus Besar + Jabatan Pembangunan Ummah)

**Setiap JOHAN kumpulan layak ke perlawanan separuh akhir. NAIB JOHAN yang mendapat mata tertinggi daripada ketiga-tiga pasukan akan layak keperlawanan SEPARUH AKHIR.

::KEJOHANAN BOLA JARING::

KUMPULAN A
1. Brigas GURLZ (Jabatan Dakwah dan Kutipan)
2. COMEL (Wilayah Selatan)
3. Mawar Berduri (Jabatan Kewangan)
4. ISO GAL (Jabatan Pembangunan Asnaf + Baitul Hasanah)5. Happy-Happy Aja (PPUAZ + AZAS)

KUMPULAN B
1. Wonder GIRL (Jabatan Pentadbiran dan Teknologi Maklumat)
2. 3s FC (Wilayah Utara)
3. OKE Wing (Jabatan Pembangunan Ummah)
4. RED Glamour (Jabatan Pembangunan Korporat + Pejabat Pengurus Besar)
5. Gorgeous (Jabatan Sumber Manusia + PTPBO + PTPBP)

**Setiap JOHAN dan NAIB JOHAN kumpulan layak ke perlawanan separuh akhir.

Advertisements

Read Full Post »

Salam sahabat-sahabat yang menunggu-nunggu berita terkini dari blog riang-ria ini. Insyallah selepas ni lebih banyak entry dan gambar kejohanan akan menyusul. Kawan-kawan yang ingin berkongsi artikel juga boleh e-mailkan kepada saya zakuan@e-zakat.com.my dan faisal@e-zakat.com.my.

Sedikit ucapan ringkas dari En Mat kami paparkan sekali lagi di blog ini untuk tatapan kita semua sebagai pembuka entry suka-duka sepanjang kejohanan futsal dan bola jaring 2010.

Tahniah dan syabas kepada pihak penganjur dan semua staf yang terlibat di dalam Kejohanan Futsal dan Bola Jaring pada pagi semalam. Bagi pasukan yang menang, tahniah diucapkan dan bagi pasukan yang gagal, jangan berputus asa berusaha lagi pada tahun depan. Apa yang penting ukhuwwah Islamiah sesama kita dan semangat kesukanan yang ditunjukkan. Bagi warga kerja yang tidak berkesempatan terlibat dalam aktiviti sukan semalam, Insya’Allah.. Jawatankuasa Sukan dan Reakrasi akan menyusun pula aktiviti-aktiviti riadah yang lain seperti bowling, badminton dan sebagainya bagi memberi peluang kepada semua staff berinteraksi sesama kita dan menunjukkan bakat yang terpendam. Semoga aktiviti-aktiviti riadah ini dapat menyihatkan badan kita di samping mengurangkan sterss dalam melaksanakan amanah seharian.

Akhir kata.. ‘SATU PASUKAN SATU WAWASAN’ dan jangan lupa doakan sahabat-sahabat yang tercedera agar cepat sembuh.

Sekian, terima kasih.AHMAD SHAHIR MAKHTAR

Nota: Pihak admin sedang dalam pembikinan ‘editing’ gambar2 terbaik sepanjang kejohanan berlangsung. Untuk sedikit gambar-gambar dari lensa Zool anda bolehlah lihat di facebook ‘zool fadzli’.

Read Full Post »

Mula:
Sabtu ini suatu hari yang dinanti-nantikan bagi team JDK, pelbagai strategi telah diatur. Tapi 7 hari berturut2, masih tidak lagi serasi. Waktu kian suntuk. Aduhhhhh, Mendebarkan….. sampai ada yang ketuk meja dan hempas borang SPG memikirkan formula terbaik untuk lepasi halangan ke FINAL!

Formula:
Akhirnya, kami dapat juga formulanya. Tapi tak perlu nyatakan di sini. Biarlah rahsia, Yang pasti, training kami sebelum ini sangat mengujakan. Persembahan semakin hebat baik bola di kaki mahupun di bahagian PERUT (boroi)!


Pasukan ‘task forces’ futsal dan bola jaring JDK

‘Clue’ Formula Team:
Entah – mungkin ikut ukuran badan kot, 25 35 30…..…

Team Bola Jaring:
Lokasi sangat menarik, semua dah tau. Extreme Park, Seksyen 13. Siap Acai dah up-load dalam blog sukan. Boleh tengok sendiri. Indah dan special padangnya. Ini peluang team bola jarring mengHALUSkan padangnya. Semoga lebih bersemangat untuk memasukkan bola ke JARINGGGGG. Kak Yaya & team pasti boleh punya.


“Azue ngan geng2 bola jaring JDK main betul-betul tau…aku marah kalah nanti” kak yaya yang frust tak dapat main atas faktor usia.

Team Futsal:
Banyak pasukan kali ini bertanding…. JDK tidak ketinggalan. Pastinya ada dua team terbaik, baik dari JDK A dan JDK B. Sama seperti team JDK Bola Jaring. Jangan terkejut penampilan istimewa skuad pom pom bukan ponnn ponnn namanya, Idlan Raja Lawak (mungkin ada tapi tak pastilah seperti yang dilaporkan oleh BERtanpaNAMA) bagi memeriahkan kejohanan. Inilah masanya untuk tonjolkan bakat bukan merembat BOS yang tak berkenan di hati! Hehehehe.

Pandangan Insan Penting:
Baru malam tadi temuramah Ketua Team JDK B, Hatta Messi yang katanya team lain jangan dok harap ler, Piala Pengerusi LZS tahun ini milik kami tapi yang penting Amin Karim kena jadi LASTMAN kami. Kalau dia tak de susah tu….. Begitu juga pandangan rambang lain, Kak Naz yang jumpa 2 minggu sudah di Kantin Baru MAIS. Kata Kak Naz, bab bajet kejohanan jangan bimbang, korang kena main sungguh2. Wakil daerah pula, Saudara Maksin sebelum temuramah lagi dah cuba nak lari. Takut wartawan cuba provok team dia, terpaksa STOP perbualan panjang bila katanya… NO KOMEN. Persepsi ada 2, antara pulang awal atau sebaliknya.

Ukhuwah:
Ambil peluanglah kita untuk merapatkan saf dan persahabatan. Staf LZS semakin bertambah dan ikatan hubungan kena diperkukuhkan. Maklumlah masa nak jumpa semakin terhad dan pertemuan agak kompleksi. Di game Sabtu ini nanti, bolehlah sembang2 buat kek, borak Piala Dunia, layan KFC, Burger KING, wall climbing, Liga Inggeris, main BMX, remote control car, KPI, pertukaran jawatan, ambik resepi LAKSA, pilihanKAYA@Hulu Selangor ambik date pest control dan macam-macam lagi. Macam-macam ada, tajuk bicara kehidupan. “Nah, kita liburkan bersama dalam satu medan ini”.

Aksi:
Kepada mereka yang ada skill baik dengan kasut terbangnya, kungfu PANDA, lipat katak si katak lompat, TERKAM menerkam, senggol-senggolan dan macam-macam aksi lain, silakan…..

Khidmat kami untuk Sukan LZS:
Kita cuba memupuk budaya sihat di kalangan staf dalam menjalani aktiviti sukan. Alhamdulillah, dengan partner yang mantoooop, kami cuba bagi khidmat terbaik agar pertandingan ini lebih menarik, licin dan adil. Doakan berjaya dan harap tiada hempasan kerusi-kerusi lagi. Kami juga berjaya mendapat penaja2 hebat dari NESTLE (teguklah berapa banyak air, jangan main satu game je udah), GARDENIA (tentu tak larat makan nasi masa main, layan je lah roti), PERMANIS (air esotonik yang penangan macam TONIK) best punya bagi menghilangkan dahaga tekak dan banyak lagi. Tungguuuuuu!

Lain-lain:
Ikut je….. Yang pasti hadiah memang superb. Apa lagi, minta respondlah AJK Hadiah….

Nukilan bersemangat dan ikhlas:
Dari player JDK ‘Jersi 10’. Tunggu esok saper gerangannya ni….
!5.46 petang – 15/4/2010 – JOM turun training

Read Full Post »

Petaling pasti juara tahun ni!!

Tokyo, Japan – Walaupun misi memburu kejuaraan Piala Pengerusi LeZaS hanya akan bermula pada pagi sabtu ini, pasukan Jepun (PTLG B) dan Korea Selatan (PTLG A) telah melaungkan keazaman untuk berentap habis-habisan.

Penyerang berbahaya JDK kembali!!!
*Jersi Rasmi – Pengurus Pasukan, En Saipudin menyerahkan jersi pasukan jepun kepada kaptennya, Saiful Anuar Al Bibsi.

Barisan pemain-pemain kedua-dua pasukan telah menyatakan kesepakatan agar piala LeZaS bakal berada dalam genggaman Juara Asia.
Pada sidang akhbar petang tadi, Pengurus pasukan En Saipudin Samsi telah memberikan imbuhan kepada setiap pemain. Beliau berharap pemain menunjukkan kesungguhan yang sesungguhnya untuk cuba menjuarai edisi kali ini.

Para pemain juga telah dijanjikan oleh Pengurus Pasukan dengan insentif yang amat menarik sekiranya kejayaan dapat dikecapi.

Penulis,
Zaidi Laynan

Read Full Post »

Amaran dari TEAM JDK!!

Salam semua,

BERITA BAIK UNTUK TEAM LAIN, DAN JUGA BERITA BURUK…
nak tahu yang mana dulu? baik ker buruk…

kita mulakan BERITA BAIK dululah…

BERITA BAIK UTK TEAM LAIN – dimaklumkan keeper utama JDK B (PERANCHIS!) iaitu AZLAN AZRI telah mengalami kecederaan serius ( dibaca injured) – beliau hanya akan diturunkan ketika final untuk menyelamatkan sepakan penalti yg lemah dari pasukan lawan.

Penyerang berbahaya JDK kembali!!!
Penyerang JDK (Berbaju Merah) kembali!!

BERITA BURUK UNTUK TEAM LAIN – defend utama JDK B (PERANCHIS!) iaitu amin karim (tulang besi urat dawai) telah bersedia mental,fizikal,spritual,emosi utk kejohanan kali ini…beliau akan diturunkan sepanjang perlawanan termasuk ketika final dan akan mengambil trofi kejuaraan itu..beliau juga telah bersedia dgn ucapan jika diminta oleh penganjur ketika nak ambil trofi itu nanti…
sekian dulu buat masa ini dari kepten peranchis!!

Yang Benar,
Hatta (Jurucakap JDK)

Read Full Post »

Salam semua kengkawan, bagi menambahkan lagi ‘aura’ kejohanan pagi sabtu nanti kami selitkan sedikit info Piala, medal dan hadiah-hadiah lain yang pasti mampu memberi lebih rangsangan kepada semua pemain untuk bersukan dan menang!!

Seperti mana yang Mr Acaii dah maklumkan di dalam workplace ada beberapa lagi habuan-habuan dan cenderahati lain yang akan menanti pasukan dan pemain yang bertanding.

1. Hadiah Utama (Piala Pusingan Pengerusi LZS dan Pengurus Besar). Pagi esok anda yang hadir ke Majlis bacaan Yassin akan dapat saksikan piala baru ini. Tengok sikit separuh bahagian piala-piala ini.



Pasukan mana yang agaknya bakal menjulang Piala ini yang beratnya lebih 3kg. Anda bayangkan beratnya piala ini


2. Hadiah untuk individu berupa medal kejohanan untuk tempat pertama hingga ketiga. Medal pemain terbaik futsal/bola jaring final, medal penjaga gol terbaik final,medal penjaring terbanyak futsal


3. Sumbangan wang tunai (berbaloi untuk pasukan buat makan-makan)


4. Hamper yang kena 2 orang yang angkat (besar lebih kurang saiz imam), hamper pasukan datang awal dan fair play……





5. Hadiah cabutan bertuah pun ada lah:)


6. Hadiah untuk anak-anak kita yang join ‘kids futsal’


Lain-lain barangan yang disumbang oleh Permanis (air isotonik Revive), setiap pasukan insyallah akan dapat.



Gardinia Sdn Bhd (roti gardinia)



dan Nestle (bawak lori air Milo percuma dari pagi sampai habis game. boleh minum sampai kembong perut)





Jadi, tak rugilah kepada pasukan dan kakitangan yang turut serta juga kepada yang nak datang menyokong dan menonton. Menang kalah adalah adat pertandingan. Anggaplah ini sebagai pra family day nanti. Masa ni kita leh kenal antara satu sama lain.

Jadi yang dah berlatih tu tahniah la atas semangat kesukanan yang tinggi. Main jangan gaduh-gaduh. Kita satu family LZS,g

Read Full Post »

Salam, ramai yang bertanya macammana rupanya gelanggang kejohanan futsal dan bola jaring hari sabtu ni. Kat sini aku taruk skit spesifikasi gelanggang mengikut perkataan secara sukan la.

Xtreme Park Futsal Shah Alam adalah Kompleks futsal pelbagai Kemudahan untuk keselesaan anda sekeluarga. Di lengkapi 4 buah padang jenis “Tiger Turf” dari New Zealand untuk kepuasan anda.
Kompleks ini turut dilengkapi café, bilik persalinan, surau, kawasan parking yang luas, ruang santai dan wifi untuk kemudahan anda.

klik sini untuk gambar real padang. Extreme park

atau dalam bahasa mudah gelanggang jenis ‘grass carpet’. Lihat gambar dari sudut tepi nih…

Ada jugak yang masih tertanya-tanya jenis kasut apakah yang sesuai untuk gelanggan jenis ini. Bagi aku kasut apa-apa pun sesuai cuma ko rang jangan pakai selipar je. Nanti tak pasal-pasal pengadil ‘selipar’ balik pipi korang. Cuma bagi futsal untuk padang macam ni kasut yang sesuai ialah yang jenis ada ‘stat’ macam kasut hoki tu lebih sesuai la. Sebab walaupun gelanggang ni karpet tetapi lapisan bawahnya ialah ada getah sintetik yang kecik2 warna hitam tu….yang mengawal permukaan gelanggang menjadi lebih ber’anjal’….faham ke?? So, kemungkinan untuk licin adalah lebih besar berbanding gelanggang ‘turf’ biasa macam rupa simen tu. Ni contoh kasut futsal untuk padang ni.

Jadi kepada kengkawan yang dah beli kasut yang jenis tapak rata tu tak yah risau sangat pun. Jangan tapak kasut korang basah je atau gelanggang tu sendiri yang basah.

Bagi pemain bola jaring anda se eloknya pakailah kasut jenis jogging. ‘Grip’ sikit kasut yang macam tu. Macam gambar nih.

Apapun aku dan kawan AJK yang harap semua kawan-kawan dapat merasakan suasana gelanggang nanti. Bagi pasukan yang sudah bermain dekat padang ni mungkin sudah arif tentang keadaan gelanggang. Bagi Gol Keeper se eloknya pakailah baju lengan panjang sebab jika jatuh dan korang ‘dive’ kemungkinan untuk ‘melecet adalah ada. Tapi itulah ‘trill’ sebenar main futsal. Ada kesan.

Akhirnya, anda semua AdaBran? sabtu ni.

Nota: kepada pasukan yang belum mendaftar dan membayar yuran sila buat bayaran dan hantar borang selewatnya pada esok pagi. Untuk Makluman juga mohon semua pemain turun awal sebab yang merasmi nanti ialah Tan Sri. Dikhabarkan juga beliau akan ada bersama kita sampai ke majlis penyampaian hadiah.

Read Full Post »

Older Posts »