Feeds:
Posts
Comments

Archive for the ‘Futsal’ Category

JUARA JUARA FUTSAL LEZAS

2015: BANGA LA DESH (tema pati2 di Malaysia)
2016: SPURS LEZAS  (tema europa lezas)
2016: PKNS FC (tema piala town hall)
2017: AGIHAN HQ (tema inter department)

PEMAIN JUARA2
3 kali – shiro
2 kali – usamah, syahrul, ladun, bahdin, yakub, khairi
1 kali – ramai hahaha

WhatsApp Image 2018-01-12 at 17.39.41 (1).jpeg

PIALA KEZAS 2017: AGIHAN HQ (inter department)

 

futsal piala townhall.jpg

PIALA TOWN HALL 2016: PKNS FC

WhatsApp Image 2018-01-12 at 17.40.13 (1).jpeg

PIALA EUROPA LEZAS: SPURS MALAYSIA

WhatsApp Image 2018-01-12 at 17.39.51 (1).jpeg

PATI2 LEZAS 2015: BANGA LA DESH

Advertisements

Read Full Post »

FUTSAL PiALA TOWNHALL 2016

WhatsApp Image 2016-10-15 at 14.43.47.jpeg
8 – 1 – 8 minit

3-5PM SABTU 15/10/2016

COURT 3 FUTSAL XTREME 13 SHAH ALAM

1. Langat FC (ayie)
2. HQ FC (don)
3. PKNS FC (walid)
4. BH FC (syed)

Aktiviti Futsal Lezas diadakan selepas townhall di bangunan PKPS Shah Alam. Dibawah rekod perlawanan futsal sesama sendiri. Tahniah kepada coach Syed bawa pemain2 dari BaitulHasanah, didikan coach Syed berjaya mengucarkacirkan team dari HQ dan team Langat FC. hehe..

game 1st
1. Langat FC 6-10 HQ FC

game 2nd
2. PKNS FC 4-0 BH FC

game 3rd
LANGAT FC 4-4 BH FC

game 4th
PKNS FC 10-4 HQ FC

game 5th
HQ FC 3-4 BH FC

game 6th
LANGAT FC 2-4 PKNS FC

CHAMPION
PKNS FC 9mata

NO2
HQ FC 3mata
BH FC 3mata

ketiga
LANGAT FC 1mata

 

img_3469

img_3468

IMG_3470.JPG

img_3474

IMG_3463.JPGTahniah kepada semua pemain. Bersiap sedia untuk Liga Selangor yang bermula pada awal bulan Disember 2016. Lezas FC diundi dalam Kumpulan F Divisyen 1 Liga Selangor 2016/2017.

KUMPULAN F
1. iman-nfc
2. LEZAS FC
3. tunas lagenda
4. ppj
5. bayu tinggi – pengasus
6. pbsd petaling

Selamat maju jaya

Read Full Post »

Read Full Post »

Futsal Pati2 di Lezas 2015

firdauszainol (gk), ahamdnasir.shiro.john.helmidamanhuri.azharihamid.ladun.din.syahrulsyah.nasrisyah

Team Bangaladesh FC juara pati di Lezas 2015 firdauszainol (gk), ahamdnasir.shiro.john.helmidamanhuri.azharihamid.ladun.din.syahrulsyah.nasrisyah

BANGLADESH

KEDUA: Team Myanmar

KEDUA: Team Myanmar sazuan (gk).amir.zakaunawe.ammar.iqbal.meorrashdam.osman.irsyat.zack.syazwanit

Teamnas Indonesia syahrilritin (gk), azhan.habib.iskandar.zaidilaynan.farhan.usamah.nafi.walid.fuad

KETIGA: Teamnas Indonesia
syahrilritin (gk), azhan.habib.iskandar.zaidilaynan.farhan.usamah.nafi.walid.fuad

DSC02853

Pasukan Nepal di tempat keempat kejohanan sabritj (gk), abgli (rosli), aziz.akmalaudit.raffi.hazim.fikrikasim.baseri.shairazi.imtiaz

aksi juara.. hehe

aksi juara.. hehe

 

Majlis undian pasukan dan penentuan perlawanan

Majlis undian pasukan dan penentuan perlawanan

 

An3LYch0xHlC0t_znD08evzN1q4vtqTRMhc-JaqoPswx

Pemain-pemain yang berdaftar yang hadir majlis undian yang dibuat oleh Hairul HR, dan Noor Ain Annoer


  Ahk16kr6FDLBRSUM1pa_3hw9qlqglZTvx6gA9uWB9593 AvbosJ-UlwDocw3wUgT9jy875ur70zYstpCn6VruNv7f

Sesi ngeteh selepas Futsal Lezas

Sesi ngeteh selepas Futsal Lezas

Terima kasih kepada semua staff yang menyertai kejohanan atas semangat kesukanan. Syukur Alhamdulillah tiada kecederaaan yang menimpa pemain.

Read Full Post »

Image Today, 22-06-33

Lezas FC menerima jemputan dari Audit Selangor dan menhantar 2 team LZS dari HQ mewakili LZS ke kejohanan Piala Audit Selangor pada hari sabtu 16/05/2015 di Futsal KSL Puchong.

Pemain2 Lezas FC dari cawangan terlibat dengan retreat..

Pemain-pemain LZS di HQ yang terpilih menjalani dua kali latihan sebelum kejohanan. Pasukan LZS A & B dikendalikan oleh En Zaharudin Bin Salim
dan juga En Mohammad Zakaria Yahaya.

LZS A berjaya mara hingga ke suku akhir kejohanan dan tewas pada Juara Kejohanan PTG Selangor dengan keputusan 2-4.

PTG Selangor menjadi juara setelah menewaskan pasukan MPSJ ICT dengan keputusan 4-1. Manakala tempat ketiga antara pasukan Penjara Kajang & Abbas yang tidak ketahui keputusannya.

Perlawanan LZS A di kejohanan:

Peringkat kumpulan
LZS A 2-2 PADAT
LZS A 2-1 BSN A
LZS A 0-2 PENJARA SUNGAI BULOH

Pusingan kedua
LZS A (penalti 2-2) AADK

Pusingan ketiga
LZS A 5-3 Hospital Sungai Buloh

Suku akhir
LZS A 2-4 PTG Selangor

Manakala LZS B hanya bermain di peringkat kumpulan dan tidak berjaya ke peringkat selanjutnya kerana hanya menduduki tempat ketiga kumpulan dengan 3 mata sahaja.

LZS B hanya menang pada perlawanan akhir peringkat kumpulan dan pemain lambat panas dan lambat mendapat rentak perlawanan.

Perlawanan LZS B:
LZS B 0-1 JPS Kuala Langat
LZS B 0-1 Lembaga Lebuhraya Malaysia
LZS B 5-3 Jbtn Akauntan Negara Selangor

Tahniah kepada semua pemain dan pihak pengurusan.

Alhamdulillah tiada kecederaan semua bermain dengan baik..

Read Full Post »

Salam, macam tahun lepas di sini dimaklumkan jenis gelanggang kejohanan tahun ini agak berbeza dari tahun lepas. Gelanggang di Real Arena, Klang ialah jenis gelanggang ‘turf plain’ atau dengan kata lain bergetah atau nampak macam cat je. Gelanggang seperti ini adalah lebih bagus berbanding gelanggang yang macam karpet dulu tu. Tengok gambar di bawah untuk contoh atau korang boleh try ke gelanggang futsal terdekat kat seksyen 16 Shah Alam atau ke Klang terus. Lihat contoh di bawah.

Bagi kasut pula adalah diingatkan kepada semua pemain-pemain supaya memakai kasut yang bertapak rata. Tidak kira samada pemain futsal atau pemain bola jaring. Macam contoh di bawah.


atau yang murah macam ni

Pemain amat tidak digalakkan memakai kasut yang mempunyai ‘biji’ atau bonjolan seperti kasut hoki, booth bola, kasut spike lumba lari, kasut high heel ataupun kasut pejabat. Elakkan juga memakai kasut futsal yang tapaknya seperti kasut hoki. LIhat contoh2 gambar di bawah.


Jadi kalau dah terbeli tu nak wat cam ne…..kalau ada pilihan bolehlah tukar kasut ANDA. Selamat berjuang!!!

Read Full Post »

Bila Jagoan Berkokok…..

Berita dan nota menggerunkan ini ditulis oleh : En Halim Bakar (wakil wartawan kami di zon Hulu Langat)

Jerung Lebih Bersedia

Hulu Langat: Walaupun kejohanan Futsal Tertutup LZS, Piala Pengerusi LZS pada 26 Oktober 2011 tinggal 2 minggu lagi, skuad Jerung kelihatan lebih bersedia kali ini.Bermula daripada peringkat pengurusan atasan yang dibarisi muka baru seperti Shaiful Riza Zakaria selaku Pengurus Pasukan dan Ridzuan selaku Penolong Pengurus bahagian kewangan. Program latihan Skuad Jerung dilihat lebih tersusun disamping memiliki sumber kewangan yang kukuh untuk membayar gaji dan bonus kepada semua pemain yang berjumlah 16 orang. Malah, skuad jerung telah menjalani latihan insentif selama 10 bulan kecuali Bulan Ramadhan dan Syawal, diselit juga dengan 21 siri perlawanan persahabatan dengan pelbagai agensi sekitar Hulu Langat.

Jerung lebih beruntung tahun ini kerana memiliki barisan pelapis laksana “anak anak jerung yang lincah” bagi menggantikan beberapa pemain senior yang didapati kurang sihat dan mengalami kecederaan jangka panjang. Kehadiran pemain baru ini boleh mendatangkan gerun kepada pihak lawan yang cuba merampas piala berprestij itu yang telah dimenangi Jerung tahun lepas bersama anugerah Penjaring Terbanyak dan Pemain Terbaik kejohanan. Pengurus pasukan enggan mendedahkan senarai pemain baru tersebut atas sebab-sebab keselamatan dan strategi pasukan.

“Saya menjangkakan perlawanan tahun ini sangat sengit kerana kebanyakan daerah dan jabatan dibarisi muka baru, maka saya merasakan pihak pengurusan Jerung tidak akan mendedahkan senarai pendek pemain yang akan terpilih nanti atas factor keselamatan dan strategi pasukan kami”.kata Shaiful Riza ketika ditemu bual selepas sesi taklimat kepada pemainnya semalam.
Menurutnya lagi, “Pasukan Jerung telah melantik beberapa jurufoto di dalam perlawanan tersebut bagi mengesan aktiviti kurang sihat semasa perlawanan berlangsung. Kami juga telah menyediakan pembantu perubatan yang pakar dalam Fisioterapi Elektrostatik dari Seksyen 7 bangi untuk memantau kecergasan ahli pasukan”.

Read Full Post »

Older Posts »