Feeds:
Posts
Comments

Archive for the ‘Futsal’ Category

FUTSAL PiALA TOWNHALL 2016

WhatsApp Image 2016-10-15 at 14.43.47.jpeg
8 – 1 – 8 minit

3-5PM SABTU 15/10/2016

COURT 3 FUTSAL XTREME 13 SHAH ALAM

1. Langat FC (ayie)
2. HQ FC (don)
3. PKNS FC (walid)
4. BH FC (syed)

Aktiviti Futsal Lezas diadakan selepas townhall di bangunan PKPS Shah Alam. Dibawah rekod perlawanan futsal sesama sendiri. Tahniah kepada coach Syed bawa pemain2 dari BaitulHasanah, didikan coach Syed berjaya mengucarkacirkan team dari HQ dan team Langat FC. hehe..

game 1st
1. Langat FC 6-10 HQ FC

game 2nd
2. PKNS FC 4-0 BH FC

game 3rd
LANGAT FC 4-4 BH FC

game 4th
PKNS FC 10-4 HQ FC

game 5th
HQ FC 3-4 BH FC

game 6th
LANGAT FC 2-4 PKNS FC

CHAMPION
PKNS FC 9mata

NO2
HQ FC 3mata
BH FC 3mata

ketiga
LANGAT FC 1mata

 

img_3469

img_3468

IMG_3470.JPG

img_3474

IMG_3463.JPGTahniah kepada semua pemain. Bersiap sedia untuk Liga Selangor yang bermula pada awal bulan Disember 2016. Lezas FC diundi dalam Kumpulan F Divisyen 1 Liga Selangor 2016/2017.

KUMPULAN F
1. iman-nfc
2. LEZAS FC
3. tunas lagenda
4. ppj
5. bayu tinggi – pengasus
6. pbsd petaling

Selamat maju jaya

Advertisements

Read Full Post »

Read Full Post »

Futsal Pati2 di Lezas 2015

firdauszainol (gk), ahamdnasir.shiro.john.helmidamanhuri.azharihamid.ladun.din.syahrulsyah.nasrisyah

Team Bangaladesh FC juara pati di Lezas 2015 firdauszainol (gk), ahamdnasir.shiro.john.helmidamanhuri.azharihamid.ladun.din.syahrulsyah.nasrisyah

BANGLADESH

KEDUA: Team Myanmar

KEDUA: Team Myanmar sazuan (gk).amir.zakaunawe.ammar.iqbal.meorrashdam.osman.irsyat.zack.syazwanit

Teamnas Indonesia syahrilritin (gk), azhan.habib.iskandar.zaidilaynan.farhan.usamah.nafi.walid.fuad

KETIGA: Teamnas Indonesia
syahrilritin (gk), azhan.habib.iskandar.zaidilaynan.farhan.usamah.nafi.walid.fuad

DSC02853

Pasukan Nepal di tempat keempat kejohanan sabritj (gk), abgli (rosli), aziz.akmalaudit.raffi.hazim.fikrikasim.baseri.shairazi.imtiaz

aksi juara.. hehe

aksi juara.. hehe

 

Majlis undian pasukan dan penentuan perlawanan

Majlis undian pasukan dan penentuan perlawanan

 

An3LYch0xHlC0t_znD08evzN1q4vtqTRMhc-JaqoPswx

Pemain-pemain yang berdaftar yang hadir majlis undian yang dibuat oleh Hairul HR, dan Noor Ain Annoer


  Ahk16kr6FDLBRSUM1pa_3hw9qlqglZTvx6gA9uWB9593 AvbosJ-UlwDocw3wUgT9jy875ur70zYstpCn6VruNv7f

Sesi ngeteh selepas Futsal Lezas

Sesi ngeteh selepas Futsal Lezas

Terima kasih kepada semua staff yang menyertai kejohanan atas semangat kesukanan. Syukur Alhamdulillah tiada kecederaaan yang menimpa pemain.

Read Full Post »

Image Today, 22-06-33

Lezas FC menerima jemputan dari Audit Selangor dan menhantar 2 team LZS dari HQ mewakili LZS ke kejohanan Piala Audit Selangor pada hari sabtu 16/05/2015 di Futsal KSL Puchong.

Pemain2 Lezas FC dari cawangan terlibat dengan retreat..

Pemain-pemain LZS di HQ yang terpilih menjalani dua kali latihan sebelum kejohanan. Pasukan LZS A & B dikendalikan oleh En Zaharudin Bin Salim
dan juga En Mohammad Zakaria Yahaya.

LZS A berjaya mara hingga ke suku akhir kejohanan dan tewas pada Juara Kejohanan PTG Selangor dengan keputusan 2-4.

PTG Selangor menjadi juara setelah menewaskan pasukan MPSJ ICT dengan keputusan 4-1. Manakala tempat ketiga antara pasukan Penjara Kajang & Abbas yang tidak ketahui keputusannya.

Perlawanan LZS A di kejohanan:

Peringkat kumpulan
LZS A 2-2 PADAT
LZS A 2-1 BSN A
LZS A 0-2 PENJARA SUNGAI BULOH

Pusingan kedua
LZS A (penalti 2-2) AADK

Pusingan ketiga
LZS A 5-3 Hospital Sungai Buloh

Suku akhir
LZS A 2-4 PTG Selangor

Manakala LZS B hanya bermain di peringkat kumpulan dan tidak berjaya ke peringkat selanjutnya kerana hanya menduduki tempat ketiga kumpulan dengan 3 mata sahaja.

LZS B hanya menang pada perlawanan akhir peringkat kumpulan dan pemain lambat panas dan lambat mendapat rentak perlawanan.

Perlawanan LZS B:
LZS B 0-1 JPS Kuala Langat
LZS B 0-1 Lembaga Lebuhraya Malaysia
LZS B 5-3 Jbtn Akauntan Negara Selangor

Tahniah kepada semua pemain dan pihak pengurusan.

Alhamdulillah tiada kecederaan semua bermain dengan baik..

Read Full Post »

Salam, macam tahun lepas di sini dimaklumkan jenis gelanggang kejohanan tahun ini agak berbeza dari tahun lepas. Gelanggang di Real Arena, Klang ialah jenis gelanggang ‘turf plain’ atau dengan kata lain bergetah atau nampak macam cat je. Gelanggang seperti ini adalah lebih bagus berbanding gelanggang yang macam karpet dulu tu. Tengok gambar di bawah untuk contoh atau korang boleh try ke gelanggang futsal terdekat kat seksyen 16 Shah Alam atau ke Klang terus. Lihat contoh di bawah.

Bagi kasut pula adalah diingatkan kepada semua pemain-pemain supaya memakai kasut yang bertapak rata. Tidak kira samada pemain futsal atau pemain bola jaring. Macam contoh di bawah.


atau yang murah macam ni

Pemain amat tidak digalakkan memakai kasut yang mempunyai ‘biji’ atau bonjolan seperti kasut hoki, booth bola, kasut spike lumba lari, kasut high heel ataupun kasut pejabat. Elakkan juga memakai kasut futsal yang tapaknya seperti kasut hoki. LIhat contoh2 gambar di bawah.


Jadi kalau dah terbeli tu nak wat cam ne…..kalau ada pilihan bolehlah tukar kasut ANDA. Selamat berjuang!!!

Read Full Post »

Bila Jagoan Berkokok…..

Berita dan nota menggerunkan ini ditulis oleh : En Halim Bakar (wakil wartawan kami di zon Hulu Langat)

Jerung Lebih Bersedia

Hulu Langat: Walaupun kejohanan Futsal Tertutup LZS, Piala Pengerusi LZS pada 26 Oktober 2011 tinggal 2 minggu lagi, skuad Jerung kelihatan lebih bersedia kali ini.Bermula daripada peringkat pengurusan atasan yang dibarisi muka baru seperti Shaiful Riza Zakaria selaku Pengurus Pasukan dan Ridzuan selaku Penolong Pengurus bahagian kewangan. Program latihan Skuad Jerung dilihat lebih tersusun disamping memiliki sumber kewangan yang kukuh untuk membayar gaji dan bonus kepada semua pemain yang berjumlah 16 orang. Malah, skuad jerung telah menjalani latihan insentif selama 10 bulan kecuali Bulan Ramadhan dan Syawal, diselit juga dengan 21 siri perlawanan persahabatan dengan pelbagai agensi sekitar Hulu Langat.

Jerung lebih beruntung tahun ini kerana memiliki barisan pelapis laksana “anak anak jerung yang lincah” bagi menggantikan beberapa pemain senior yang didapati kurang sihat dan mengalami kecederaan jangka panjang. Kehadiran pemain baru ini boleh mendatangkan gerun kepada pihak lawan yang cuba merampas piala berprestij itu yang telah dimenangi Jerung tahun lepas bersama anugerah Penjaring Terbanyak dan Pemain Terbaik kejohanan. Pengurus pasukan enggan mendedahkan senarai pemain baru tersebut atas sebab-sebab keselamatan dan strategi pasukan.

“Saya menjangkakan perlawanan tahun ini sangat sengit kerana kebanyakan daerah dan jabatan dibarisi muka baru, maka saya merasakan pihak pengurusan Jerung tidak akan mendedahkan senarai pendek pemain yang akan terpilih nanti atas factor keselamatan dan strategi pasukan kami”.kata Shaiful Riza ketika ditemu bual selepas sesi taklimat kepada pemainnya semalam.
Menurutnya lagi, “Pasukan Jerung telah melantik beberapa jurufoto di dalam perlawanan tersebut bagi mengesan aktiviti kurang sihat semasa perlawanan berlangsung. Kami juga telah menyediakan pembantu perubatan yang pakar dalam Fisioterapi Elektrostatik dari Seksyen 7 bangi untuk memantau kecergasan ahli pasukan”.

Read Full Post »

Mula:
Sabtu ini suatu hari yang dinanti-nantikan bagi team JDK, pelbagai strategi telah diatur. Tapi 7 hari berturut2, masih tidak lagi serasi. Waktu kian suntuk. Aduhhhhh, Mendebarkan….. sampai ada yang ketuk meja dan hempas borang SPG memikirkan formula terbaik untuk lepasi halangan ke FINAL!

Formula:
Akhirnya, kami dapat juga formulanya. Tapi tak perlu nyatakan di sini. Biarlah rahsia, Yang pasti, training kami sebelum ini sangat mengujakan. Persembahan semakin hebat baik bola di kaki mahupun di bahagian PERUT (boroi)!


Pasukan ‘task forces’ futsal dan bola jaring JDK

‘Clue’ Formula Team:
Entah – mungkin ikut ukuran badan kot, 25 35 30…..…

Team Bola Jaring:
Lokasi sangat menarik, semua dah tau. Extreme Park, Seksyen 13. Siap Acai dah up-load dalam blog sukan. Boleh tengok sendiri. Indah dan special padangnya. Ini peluang team bola jarring mengHALUSkan padangnya. Semoga lebih bersemangat untuk memasukkan bola ke JARINGGGGG. Kak Yaya & team pasti boleh punya.


“Azue ngan geng2 bola jaring JDK main betul-betul tau…aku marah kalah nanti” kak yaya yang frust tak dapat main atas faktor usia.

Team Futsal:
Banyak pasukan kali ini bertanding…. JDK tidak ketinggalan. Pastinya ada dua team terbaik, baik dari JDK A dan JDK B. Sama seperti team JDK Bola Jaring. Jangan terkejut penampilan istimewa skuad pom pom bukan ponnn ponnn namanya, Idlan Raja Lawak (mungkin ada tapi tak pastilah seperti yang dilaporkan oleh BERtanpaNAMA) bagi memeriahkan kejohanan. Inilah masanya untuk tonjolkan bakat bukan merembat BOS yang tak berkenan di hati! Hehehehe.

Pandangan Insan Penting:
Baru malam tadi temuramah Ketua Team JDK B, Hatta Messi yang katanya team lain jangan dok harap ler, Piala Pengerusi LZS tahun ini milik kami tapi yang penting Amin Karim kena jadi LASTMAN kami. Kalau dia tak de susah tu….. Begitu juga pandangan rambang lain, Kak Naz yang jumpa 2 minggu sudah di Kantin Baru MAIS. Kata Kak Naz, bab bajet kejohanan jangan bimbang, korang kena main sungguh2. Wakil daerah pula, Saudara Maksin sebelum temuramah lagi dah cuba nak lari. Takut wartawan cuba provok team dia, terpaksa STOP perbualan panjang bila katanya… NO KOMEN. Persepsi ada 2, antara pulang awal atau sebaliknya.

Ukhuwah:
Ambil peluanglah kita untuk merapatkan saf dan persahabatan. Staf LZS semakin bertambah dan ikatan hubungan kena diperkukuhkan. Maklumlah masa nak jumpa semakin terhad dan pertemuan agak kompleksi. Di game Sabtu ini nanti, bolehlah sembang2 buat kek, borak Piala Dunia, layan KFC, Burger KING, wall climbing, Liga Inggeris, main BMX, remote control car, KPI, pertukaran jawatan, ambik resepi LAKSA, pilihanKAYA@Hulu Selangor ambik date pest control dan macam-macam lagi. Macam-macam ada, tajuk bicara kehidupan. “Nah, kita liburkan bersama dalam satu medan ini”.

Aksi:
Kepada mereka yang ada skill baik dengan kasut terbangnya, kungfu PANDA, lipat katak si katak lompat, TERKAM menerkam, senggol-senggolan dan macam-macam aksi lain, silakan…..

Khidmat kami untuk Sukan LZS:
Kita cuba memupuk budaya sihat di kalangan staf dalam menjalani aktiviti sukan. Alhamdulillah, dengan partner yang mantoooop, kami cuba bagi khidmat terbaik agar pertandingan ini lebih menarik, licin dan adil. Doakan berjaya dan harap tiada hempasan kerusi-kerusi lagi. Kami juga berjaya mendapat penaja2 hebat dari NESTLE (teguklah berapa banyak air, jangan main satu game je udah), GARDENIA (tentu tak larat makan nasi masa main, layan je lah roti), PERMANIS (air esotonik yang penangan macam TONIK) best punya bagi menghilangkan dahaga tekak dan banyak lagi. Tungguuuuuu!

Lain-lain:
Ikut je….. Yang pasti hadiah memang superb. Apa lagi, minta respondlah AJK Hadiah….

Nukilan bersemangat dan ikhlas:
Dari player JDK ‘Jersi 10’. Tunggu esok saper gerangannya ni….
!5.46 petang – 15/4/2010 – JOM turun training

Read Full Post »

Older Posts »