Tempat Kejohanan Sukan LZS 2012

Tahun ini Ferro de Futsal dipilih sebagi venue Futsal dan Bola Jaring. Pemilihan ini adalah berdasarkan keadaan padang yang berlainan dari tahun penganjuran sebelum ini. Ini juga bagi membolehkan semua pasukan merasa penyesuaian yang sama setiap kali penganjuran dianjurkan. Makna kata tidak ada advantage atau kelebihan bagi penyandang juara dan kaedah ini terbukti dengan belum ada rekod pasukan yang menang double atau treble piala pusingan Pengerusi zakat (futsal), Piala Pengurus Besar (Bola Jaring) dan Piala CEO (Acara boling).

Padang di Ferro de Futsal adalah berasaskan getah sintetik tetapi lebih lembut dari padang sintetik serta permukaan yang lebih rata tetapi tidak licin. Padang ini adalah rekaan terbaru bagi padang futsal dan telah mendapat kelulusan di peringkat Futsal global. Tetapi tidak banyak pemilik gelanggang futsal memilih untuk membina gelanggang jenis ini kerana kosnya yang tinggi. Di Selangor setakat ada dua sahaja gelanggang jenis ini iaitu di Triways Futsal, Padang Jawa dan Di Ferro Futsal, USJ. Jadi korang semua berpeluang bermain dalam satu kondisi padang yang baru.

Bagi pemain bola jaring pula anda tidak perlu bimbang akan permukaan padang ini kerana gelanggang ini telah menjadi pilihan pasukan PDRM Malaysia salah satu pasukan bola jaring elit di Malaysia mengadakan sesis latihan dan kejohanan. Jadi harapnya pemilihan gelanggang ini menepati kehebatan semua pemain nanti.

Gambar sentimental gelanggang. Siap colourful lagi court tahun ni. Gegurl mesti suka…..

Kasut yang sesuai

Kasut yang sesuai ialah kasut yang bertapak rata macam gambar. Jenama tak kisah le apa. Ni kasut aku yang hilang. Ada saper jumpa tolong pulangkan balik….haa..haa

kasut yang tidak digalakkan macam ni


Published by zakuanhasan

Menjadi yang terbaik

4 thoughts on “Tempat Kejohanan Sukan LZS 2012

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: