Feeds:
Posts
Comments

Archive for November, 2012

Tahun ini Ferro de Futsal dipilih sebagi venue Futsal dan Bola Jaring. Pemilihan ini adalah berdasarkan keadaan padang yang berlainan dari tahun penganjuran sebelum ini. Ini juga bagi membolehkan semua pasukan merasa penyesuaian yang sama setiap kali penganjuran dianjurkan. Makna kata tidak ada advantage atau kelebihan bagi penyandang juara dan kaedah ini terbukti dengan belum ada rekod pasukan yang menang double atau treble piala pusingan Pengerusi zakat (futsal), Piala Pengurus Besar (Bola Jaring) dan Piala CEO (Acara boling).

Padang di Ferro de Futsal adalah berasaskan getah sintetik tetapi lebih lembut dari padang sintetik serta permukaan yang lebih rata tetapi tidak licin. Padang ini adalah rekaan terbaru bagi padang futsal dan telah mendapat kelulusan di peringkat Futsal global. Tetapi tidak banyak pemilik gelanggang futsal memilih untuk membina gelanggang jenis ini kerana kosnya yang tinggi. Di Selangor setakat ada dua sahaja gelanggang jenis ini iaitu di Triways Futsal, Padang Jawa dan Di Ferro Futsal, USJ. Jadi korang semua berpeluang bermain dalam satu kondisi padang yang baru.

Bagi pemain bola jaring pula anda tidak perlu bimbang akan permukaan padang ini kerana gelanggang ini telah menjadi pilihan pasukan PDRM Malaysia salah satu pasukan bola jaring elit di Malaysia mengadakan sesis latihan dan kejohanan. Jadi harapnya pemilihan gelanggang ini menepati kehebatan semua pemain nanti.

Gambar sentimental gelanggang. Siap colourful lagi court tahun ni. Gegurl mesti suka…..

Kasut yang sesuai

Kasut yang sesuai ialah kasut yang bertapak rata macam gambar. Jenama tak kisah le apa. Ni kasut aku yang hilang. Ada saper jumpa tolong pulangkan balik….haa..haa

kasut yang tidak digalakkan macam ni


Read Full Post »

Makna Logo Kejohanan Sukan LZS 2012

1) Tiga bentuk bola ini adalah adalah melambangkan gabungan 3 sukan tahunan LZS iaitu Futsal, Bola Jaring dan Boling
2) Satu Piala melambang satu tujuan dan wawasan kakitangan LZS melalui sukan selari dengan slogan dalaman LZS 1 Pasukan 1 Wasasan iaitu meningkatkan kutipan zakat dan mengefisenkan agihan zakat bertaraf global
3) Tiga warna melambangkan warna korporat LZS iaitu Hijau, Kuning dan Biru (rujuk korporat untuk tahu lebih lanjut tentang maksud warna tersebut
4) Angka tiga disebalik bola dan warna juga melambangkan tahun ketiga penganjuran kejohan yang melibatkan 3 sukan seiringan.

Sedikit penerangan tentang logo sukan tahun ini dan logo ini akan terpampang di dada baju setiap pemain yang menyertai sukan ini dan menyatakan rasa cinta terhadap LZS melalui bersukan.

Read Full Post »

Assalamualaikum, bersua semula di blog Sembang Santai LZS yang agak lama menyepi. Bukan saje nak menyepi tetapi biasalah kalau karung tajaan sudah kontang maka aktiviti di blog ini juga kemarau jadinya. (Ayat bunyi macam nak mintak tajaan je)…selaku pengendali blog ini bersama Acaii kami mohon maaf kerana agak lama menyepi. Bukan apa masing-masing kakitangan LZS agak sibuk dengan tugasan dan tanggungjawab. Begitu juga admin blog ni yang ntah diiktiraf kek tak kewujudannya…hee..heee. Tetapi bagi yang baru tahun kewujudan blog ini, ia tiada kaitan dengan sebarang isu-isu politik luar, politik ofis dan hal-hal peribadi kakitangan LZS.

Blog ini diwujudkan bagi berkongsi aktiviti luar atau sukan LZS yang boleh membangkitkan semangat ukhuwah antara kakitangan dalam bentuk aktiviti riadah hatta kursus luar anjuran LZS. Sebelum pergi lebih lanjut kami admin blog mohon maaf kalau ada sebarang perkataan, gambar, tag yang ada mengguris hati kawan-kawan. Setakat hari ni rating blog ni tetap mendapat high view dari kawan-kawan. Terima kasih atas sokongan semua. Panjang pula aku menaip. Tu lah lama tak update blog…ni.

Read Full Post »