Feeds:
Posts
Comments

Archive for May, 2010

Salam kepada semua warga kerja LZS yang dihormati dan diingati. Bermula hari ni dah ramai yang tak sabar nak ke ‘family day’ 2010 di Tiara Beach Resort, Port Dickson hujung minggu ni. Jangan ada yang terlupa pulok. Di sini pihak AJK ingin membuat pengumuman tentang beberapa hal penting untuk diingati bersama. Ambil prihatin semua.

1) Bawa dan pakai baju yang diberi. Mungkin ada antara kita dah pakai dah baju merah putih ‘CERIA BERSAMA’ tu. Baju tu jangan lupo bawak dan pakai siap-siap masa bertolak ke sana. Ibu-ibu, bapak-bapak, anak-anak semua leh pakai la ya.

2) Lekatkan stiker kereta yang dibekalkan. Senang nak keluar masuk kawasan Tiara Beach Resort. Yang tak dapat stiker leh maklumkan kepada En Zool Korporat.

3) Patuhi masa kehadiran kita semua. Ini sangat2 penting bagi memastikan ‘family day’ 2010 berjalan dengan seCERIA mungkin. Hari sabtu 29 Mei tu program kita bermula seawal jam 9.00 pagi lagi. Penting saper2 yang datang 50 orang terawal ada hadiah misteri menanti kita semua. Baiiiik punya misteri ni. Lagi Misteri dari misteri nusantara. Family yang datang lambat mungkin terpaksa dapat bilik tingkat paling tak best la ya. Dengarnya ada antara kawan-kawan kita yang dah ‘booking’ resort area PD hari jumaat lagi sebab nak cuti panjang. Nak ajak anak-anak main pantai dulu.

4) Pakaian yang bersesuaian dan menutup aurat. Ini ialah sekadar peringatan yang biasa diulang-ulang kerana ianya penting.

5) Makan malam atau dinner akan di adakan secara ‘BUFFET’ kerana banyak sikit makanan nanti. Nama-nama kita semua telah di ‘tag’ kan di meja oleh pihak AJK. Anda akan dapat no meja pada hari pendaftaran. Ini bagi memudahkan urusan tempat duduk supaya lebih teratur dan mencukupi. Kami mahu semua orang dapat tempat duduk dan selesa. Anak-anak yang berumur 3 tahun ke bawah perlu duduk diriba atau leh bawak ‘stroller’. Mohon ikut nama-nama yang telah diletak dimeja nanti.

6) Acara sukaneka kanak-kanak bermula jam 10.00 pagi hari sabtu. Sukaneka ibu bapa dan veteran bermula pada sebelah petang bermula jam 4.30 petang. Hari ahad aktiviti bebas. Mandi manda sepuasnya….dan jaga anak-anak kita.

Itu saja yang penting2 dulu. Bagi ingat mengingati. Penting semua diminta jaga keselamatan bermula dari rumah bertolak ke TBR dan selamat pulang ke rumah semula untuk bekerja dengan lebih bertenaga.

Nota: Hadiah-hadiah cabutan bertuah telah lengkap pembungkusan nya oleh pihak AJK hadiah. Semua nampak besar2, gebu2, comel2….dan berbaloi2 kalau dapat….

Advertisements

Read Full Post »

Family Day 2004

Family day 2004 ialah antara family yang terglamadalam sejarah family PZS dolu-dolu. Dan kesinambungan itu family day semakin di upgrade supaya setaraf dengan family day 2004 yang di adakan di De’ Rhu Beach Resort Pantai Balok, Kuantan Pahang. Dari situlah AJK banyak menimba ilmu selok belok meng-handle- supaya menjadi lebih baik dan lebih baik.

Family Day 2004 telah melahirkan ramai supastar zakat yang berkebolehan dalam pelbagai bidang. Masa ni Arwah Pn Zarina antara pencari bakat staf2 PZS yang setaraf dengan mentor. Bekas staf En Azmi Mat Dom dan En Zaki Hushin antara supastar yang sentiasa dalam memori semua orang dan kawan-kawan.

Family Day 2004 juga adalah menjadi titik tolak tempat bakal bertemu jodoh kakitangan PZS dan juga kadang-kadang bagi pasangan yang bernasib baik seperti pengantin baru ini adalah saat ‘honeymoon’ yang free dan paling meriah. Masa ni bekas staf PZS masa tu En Suhaimi Yusof dan staf En Mohamad Syawal bertuah mendapat tawaran hebat ‘honeymoon’ percuma.

Family Day 2004 ini juga menjadi kenangan manis kepada En Noh dan Pn Baizura yang sememangnya manis darah mereka berdua ketika itu yang masih lagi ‘haram’ untuk duduk dekat2.

Family ini juga ialah family day terakhir buat bekas GM PZS iaitu en Safri Mahat. Beliau banyak memberi inspirasi dalam menjayakan hari keluarga ini dengan membawa roh ‘jiwa’ dalam hati kakitangan PZS ketika itu.

Dan banyak lagi kenangan yang terpahat dalam diri masing-masing yang datang ke hari keluarga 2004. Layan gambar kenangan sikit2 dulu…nanti lagi banyak yang akan dipaparkan semasa Family Day 2010.


En Zaki Hushin….selaku Marshall konvoi peserta


Anak-anak dara PZS masih kuat meniup belon….sekarang??


Tok Jogho lupo lirik….tapi dapat gak no 3


Lagi seminggu nak naik pelamin…masa ni usha tempat honeymoon


cari di mana anda ketika 2004 family day

Nota: tunggu pengumuman tentatif family day 2010 dan hadiah2 yang gempak dan lagi cerita geger riuh….

Read Full Post »

Salam sahabat-sahabat LZS, sedikit nostalgia ‘family day’ PZS dulunya, sekarang dah nama baru LZS. Kami AJK ingin merungkai sedikit ‘rambo-rambai’ suasana ‘ceria bersama’ dulu kala. Masa ni ramai lagi anak dara kat LZS dan teruna pujaan yang muka ala-ala hero drama ‘adik manja’ awal tahun 90an. Masa ni fesyen rambut pun masih lagi ada gulung-gulung kat depan dan yang akak-akak senior pun masa ni masih lagi ada ‘shape’ kata orang tua-tua.

Sedikit gambar retro family day tahun 1998 yang berjaya diadakan di Bayu Beach Resort Port Dickson. Moga adanya memori ini akan mengungkit kembali cerita cinta keceriaan antara kakitangan ‘senior’ PZS yang mungkin sekarang sudah sibuk dengan keluarga masing-masing. Sibuk dengan urusan kerja dan sibuk dengan hal keluarga sendiri. Sehingga ada yang sudah jarang berjumpa dengan teman-teman seperjuangan di awal perjuangan PZS dolu-dolu kala.


Korang percaya tak yang seluar merah baju putih tu Kak Naz?? Itulah yang dikatakan nostalgia…


Ni semua hero-hero pujaan PZS dolu-dolu…En Amin Karim, Ustaz Zaidi, Ustaz Azman, Abg Is (ala-ala penyanyi Razif Ismail gitew), dan Ustaz Lutfi macam peserta Biggest Loser LZS yang menang


Inilah barisan kita…yang ikhlas berjuang…siap-sedia bermain….!!!!

bersambung eps 2…..(macam citer Halimah Jonggeng…daaa)

Read Full Post »

Salam kengkawan LZS dan diluar LZS. Lama betul dah admin blog ni (aku dan acaii) tak masukkan entry baru. Yang last pun lepas kita semua beriang-ria dengan sukan tahunan kita yang lalu. Macam-macam suka-duka sepanjang kejohanan tu berlangsung. Ada yang menang ada yang kalah. Ada yang sihat lepas sukan tu. Tak kurang jugak ada cedera sampai tahap bersimen. Itu menunjukkan kita staf LZS yang bersemangat dalam apa jua benda yang kita buat. Semua orang nak jadi yang terbaik di dalam ofis dan juga di rumah. Ini persaingan yang sihat. Ini satu yang positif. Tahniah untuk semua. Terbaik untuk diri sendiri. Sebenarnya kita kat LZS betul2 macam satu keluarga. Sape sokong aku? Komen la kat sini…hee..hee.

Sebenarnya entry ni aku nak memaklumkan sedikit tentang aktiviti LZS yang seterusnya untuk tahun ni. Aku agak semua dah tahu. Semua dah maklum. Semua dah hantar borang. Semua dah bagitahu family masing-masing. Yang semua mungkin tak buat lagi ialah menaikkan semangat macam nak main sukan hari tu.

Kali ni aktiviti ni sebenarnya lebih besar penglibatannya untuk kita staf LZS dan keluarga kita. Lebih happening. Lebih jauh tempatnya. Lebih besar hadiahnya. Lebih banyak keriangan dan keceriaan yang insyallah kita sama-sama cipta dan jumpa kat sana. Aktiviti ni ialah Hari Keluarga LZS 2010 yang lebih besar dari tahun-tahun sebelum ni. Jadi entry pemulaan ni aku nak info sikit tentang tempat yang kita nak berCERIA berSAMA nanti. Jadi korang layan lah gambar2 yang sempat aku ambik masa pergi ke sana untuk buat siasatan dan survey dengan team AJK hari keluarga tahun ni. Info bergambar kawasan sekitar Tiara Beach Resort, Port Dickson, Nogori Sembilan. Maklumat untuk yang belum pernah ke sana terutamanya.


Ni gambar favourite aku yang aku snap masa kat atas unser dalam perjalanan ke PD. Ada tema family kita. Lama dan baru.

Ni dekat pintu masuk Tiara Beach Resort (TBR). Nanti korang sampai akan disambut dengen penuh meriah. Insayallah.



Bilik studio . Ni bilik yang umum yang tak perlu tambah apa-apa bayaran lagi. CUkup luas la jugak. Siap ada ruang tv berasingan lagi. Setakat family anak 3 tu masih lagi selesa. Anak 5 pun ok kut. Tapi korang kena siap-siap bawak toto/comforter sendiri sebab ruang dia cukup luas. Ok tengok gambar.




Bilik air pun luas dan selesa serta lega

Seterusnya bilik family studio. Kat dalam lebih besar. Lebih banyak katil. Muat la dalam 6 orang dewasa nak tidur selesa. Tidur ni janji lena selesa la tu. Kalau bilik mahal2 pun tidur tak lena hampeh je….baik tidur bawak pokok. Bilik kena tambah sikit kos. Tak sampai la seratus kut.


Dan sedikit pemandangan sekitar TBR dari lensa kamera cabuk aku hari tu. Yang best kat sini kolamnya kita tak perlu beli tiket macam kat taman tema yang lain. Kalau nak korang boleh lompat ke kolam terus dari bilik je. Ada Bran? Layan dan bayangkan….


Padang tempat nak main sukaneka nanti….banyak game menanti kita….hadiah pun orait juga

Kolam-kolam nya seluas 2 padang bola jika diukur dari perspektif pemain bola macam aku

Pantai buatan seluas sebelah padang bola…leh saper2 nak ‘burn’kan kulit kat sini

Kolam mandi anak-anak kita agak luas gak sebesar 2 padang futsal…ada la sotong sekor n gelungsur untuk anak-anak kecik



Basikal untuk disewa buat ronda-ronda kotaraya

Itu jelah setakat yang boleh dipaparkan untuk menaikkan semangat awal kawan-kawan nak ke family day tahun ni. Nanti aku akan masukkan lagi rupa baju family day kita tahun ni, hadiah-hadiah cabutan bertuah yang agak penuh kereta jika nak bawak balik nanti,game-game sukaneka yang akan mencuit paru-paru anda untuk ketawa, makan malam yang memang mmmmuahhh…dan banyak lagi keCERIAan berSAMA yang akan kita cipta di sana nanti. Bagi lah komen untuk sama-sama merancakkan promosi ini.

Nota: skuad peninjau yang ke TRB tempoh hari. En Rohaizan (Pengarah FD tahun ni), Kak Naz (orang kuat bajet FD),Kak Mashitah (chef makan malam nanti), Sabri T.J (koordinator sukaneka) dan Khaidir (pengawal pantai kita nanti).

Read Full Post »